Dingen lopen soms anders dan je plant, maar met een flexibele instelling, doorzettingsvermogen en een positieve mindset hopen Bas (1980) en Roos (1983)
dat ze hun passie kunnen blijven verwezenlijken: ondernemen.

Van Almería naar Valencia

In november 2008 vertrokken Bas & Roos in hun oude Volvo uit Den Haag (Nederland), op weg naar het avontuur in Almería.Het plan was om daar een restaurant te openen maar tijdens de economische crisis als Nederlanders een restaurant openen in Spanje was misschien niet het beste idee. Toen na een gesprek met een vriendelijke ambtenaar van de gemeente Almería bleek dat er allerlei plannen waren om te investeren in Almería maar dat dat voorlopig nog niet door zou gaan vanwege de economische crisis beseften Bas en Roos dat ze toch een nieuw plan moesten maken. In Almería was er op dat moment geen werkgelegenheid en zodoende dienden Bas & Roos een nieuw plan te maken. 
Het plan werd: werk zoeken en/of een onderneming starten in Valencia. 

Op ontdekking door Valencia

Na verschillende projectjes kwamen Bas en Roos op het idee om een website te starten over Valencia met daarop unieke tips, verrassende bezienswaardigheden en meer leuks over Valencia. Roos werd officieel gids in Valencia en zo startten ze ook met het rondleiden van Nederlanders door Valencia. Van het één kwam het ander en er werd een winkel geopend waar mensen terecht kunnen voor tips, het huren van goede kwaliteit Nederlandse fietsen en leuke zelfgemaakte souvenirs.
2 parels kwamen in ons leven: Luca & Jimi. Wat veranderde hun leven toen hun zoon Luca (2016) en hun zoon Jimi (2019) in hun leven kwamen. De wereld bekijken door de ogen van kinderen is zo mooi en de wereld zagen Bas & Roos weer op een andere manier. Door hen werden ze ook geïnspireerd om unieke, gave, stoere en bijzondere websites, blogs en social media te volgen die gericht waren op kinderen.  

Stoere Spulletjes

Aangezien Bas & Roos zowel een aantal unieke Nederlandse kinderaccessoires, kleding en speelgoed merken als een aantal bijzondere Spaanse merken hebben leren kennen door de jaren heen leek het hen een mooie kans om met meer mensen deze ontdekte schatten te delen. Zo ontstond ´Stoere Spulletjes´. Waarin wij een selectie aanbieden van handige, duurzame, eco-vriendelijke en mooie spullen voor baby’s en jonge kinderen veelal op basis van eigen ervaringen.

MENU